Değerlendirmenin amacı, bireyin güçlü yönleri ve zorluklarının doğru bir resmini oluşturmaktır. Çocuğunuz için bu, bilişsel güçlü ve zayıf yönleri, olası öğrenme zorluklarını keşfetmeyi, entelektüel üstün yeteneği incelemeyi, belirli bir nörogelişimsel veya zihinsel sağlık sorununu teşhis etmeyi veya kişilik tarzı ve özelliklerine ilişkin daha derin bir farkındalık kazanmayı içerebilir.
Bu bilgilerden yola çıkarak çocuğa özel öneriler sunabiliyoruz. Bu, sınavlarda ekstra zaman gibi çevresel adaptasyonlardan, beyin eğitimi gibi bir beceriyi geliştirmek için evde uygulayabileceğiniz aktivitelere veya psikolojik terapi için özel tavsiyelere kadar değişebilir.
Çocuğunuz belirli bir zorlukla mücadele ediyorsa veya yalnızca kişisel farkındalığınızı ve anlayışınızı derinleştirmek istiyorsanız, bir değerlendirme belirli bir alandaki bireysel işleyişin daha doğru ve ayrıntılı bir açıklamasını elde etmenizi sağlar. Uzman değerlendirme ekibimiz çocuklar, ergenler ve yetişkinler için yaşamları boyunca bir dizi standart değerlendirme seçeneği sunar.
Psiko-Eğitimsel Değerlendirme
Nöropsikolojik veya Tanısal Değerlendirme
Duygusal ve Davranışsal Değerlendirme
Kapsamlı Mesleki Terapi Değerlendirmesi
Psiko-Eğitimsel Değerlendirme
IQ ve Akademik Testler
IQ testi, 4 yaş ve üzeri çocuk ve ergenlerle yapılan değerlendirmelerin temel bir bileşenidir.
Entelektüel işleyişimiz, öğrenmekten çalışmaktan, sosyalleşmeye ve en sevdiğimiz hobilerle ilgilenmeye kadar hayatımızın her yönünü etkiler. Çocuğunuz için kapsamlı IQ testi, güçlü ve zayıf yönlerini vurgulayarak beyninin nasıl çalıştığına ışık tutacaktır.
IQ testinin ardından lisanslı bir psikolog, çocuğunuzun zihinsel işleyişine ilişkin 360 derecelik bir genel bakış sunarak sonuçlar hakkında sizinle konuşacaktır. Özet ve uygulanabilir öneriler içeren yazılı bir rapor alacaksınız. Bu bilgiyle, çocuğunuzun gelişimi için odaklanmanın fayda sağlayacağı alanları ve güçlü yönlerine nasıl oyun oynayacağınızı size göstererek anlama ve yansıtma yeteneğine sahip olacaksınız.
Benzer şekilde, bir çocuğun akademik işleyişine genel bir bakış sağlamak için okuma, yazma, heceleme ve matematik becerilerinin kapsamlı bir şekilde test edilmesi gerekecektir. Bu, ebeveynlerin, öğretmenlerin ve çocuğun kendi güçlü ve zayıf yönlerinin profilini ve öğrenmelerini daha etkili bir şekilde kolaylaştırmak için okul ortamında herhangi bir öğrenme desteği veya düzenlemenin gerekli olup olmadığını anlamalarına yardımcı olacaktır.
Çocuğunuz konsantrasyon, dikkatsizlik, okuma, yazma veya sayılarla ilgili zorluklar, hafıza sorunları veya sosyal iletişim zorlukları gibi belirli bir alanı zorlayıcı buluyorsa, tanısal bir değerlendirme yararlı olabilir.
Bu, bireyin belirli bir teşhis için kriterleri karşılayıp karşılamadığını belirlemek için yapılan ayrıntılı bir klinik değerlendirmedir. Bu bilgilerden uygun tedavi önerileri ve uygunsa eğitimsel uyarlamalar üretebiliriz. Örneğin, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanısı alan bir kişi, sınavlar sırasında ekstra süreye ve/veya okulda, kolejde veya üniversitede ek öğrenim desteğine hak kazanabilir.
Tanısal değerlendirmeye ilişkin yaygın kaygılar şunlardır:
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
Okuma, Yazma ve Matematik Alanında Zihinsel Engellilik veya Özel Öğrenme Bozuklukları
Otistik Spektrum Bozukluğu (ASD)
Travmatik beyin hasarı
Epilepsi
Ruh Sağlığı Zorlukları (kaygı veya depresyon gibi)
Teşhis değerlendirmelerimiz her zaman en az aşağıdaki üç alanı içerir:
IQ testi (entelektüel işlevsellik)
Başarı yetenekleri (okuma, yazma ve matematik)
Davranışsal, duygusal ve sosyal işlevsellik
Zorlukların niteliğine bağlı olarak aşağıdaki alanlarda daha ileri değerlendirme araçları uygulanabilir:
Dikkat işleyişi
Yürütücü işlevsellik (planlama, organize etme, dikkati sürdürme ve engelleme yeteneği)
tepkiler)
Bellek işleyişi
Konuşma ve dil değerlendirmesi (sosyal iletişim değerlendirmesi dahil)
Otistik Spektrum Bozukluğu Değerlendirmesi
Kişilik testi
Çocuk Bağlanma Değerlendirmesi
Çocuğunuzun duygusal, sosyal ve davranışsal işleyişi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bireyin yeteneklerinin bu yönlerini ölçmek için tasarlanmış bir dizi uzman psikolojik değerlendirme sunuyoruz.
Bu değerlendirmeler, çocuğunuzu veya ergeninizi daha iyi anlamak istediğinizde ve ayrıca belirli bir zorluğu daha ayrıntılı olarak anlama ve tedavi önerileri oluşturma yöntemi olarak faydalıdır.
Çocuklar ve ergenler için kişilik ve duygusal, sosyal ve davranışsal işlevselliğe ilişkin ampirik olarak desteklenen en son ölçümlere erişimimiz var.
Değerlendirmeler için ortak talepler:
Ruh Sağlığı Değerlendirmesi (kaygı, ruh hali, psiko özellikler, yeme ve kişilik bozuklukları dahil)
Kişilik Değerlendirmesi
Zorlayıcı davranışlar (davranış sorunları ve cinselleştirilmiş davranışlar dahil)
Çocuk Bağlanması (3-10 yaş arası çocuklar için resmi bir değerlendirme sunuyoruz)
Kapsamlı Mesleki Terapi Değerlendirmesi
Mesleki Terapi değerlendirmelerimiz hem standartlaştırılmış hem de standartlaştırılmamıştır. Bazı durumlarda standartlaştırılmış ve standartlaştırılmamış testlerin bir kombinasyonu uygundur. Test sırasında toplanan veriler önemli bilgiler sağlar
müdahalenin planlanması ve becerilerin (yani sonuç ölçümlerinin) toplanması ve ilerlemesinin izlenmesi için gereklidir.
Lütfen değerlendirme seçenekleriyle ilgili aşağıdaki bilgilere bakın:
Dinamik Değerlendirme: Tedavinin doğrudan OT taramasından sonra başlatılması. İlk 2-3 seansta (her biri 60 dakika), Ergoterapistimiz dinamik bir değerlendirmeyi tamamlayacak ve müdahale hedeflerini belirleyecektir. Dinamik değerlendirmenin ardından, seans sıklığının önerildiği bakıcı geri bildirim oturumunda sözlü geri bildirim sağlanır.
Özet Değerlendirme: Belirli bir gelişimsel alanın test edilmesi durumunda önerilir (örn. duyusal işlemleme). Mesleki Terapistimiz 60 dakikalık 1:1 testi tamamlayacak ve önemli bulguların yazılı bir raporu ve bakıcı geri bildirim oturumu sağlanacaktır. Değerlendirme sonrasında terapinin sıklığı tavsiye edilir.
Kapsamlı Değerlendirme: Bu, Mesleki Terapi gelişim alanlarında 2 saatlik bir değerlendirmedir. Kullanılan değerlendirmelerin, bulguların, tavsiyelerin ve bakıcı geri bildirim oturumunun ayrıntılı bir yazılı raporunu içerir. Tedavinin sıklığı değerlendirme sonrasında tavsiye edilir.